dinsdag, juli 5, 2022

Creatine gebruiken als vrouw, moet ik dit doen?

-

Creatine, een supplement dat over het algemeen door mannen wordt gebruikt, maar ook onder vrouwen steeds populairder wordt. Niet geheel vreemd, aangezien de inname zorgt voor betere sportprestaties door een toename in kracht. Maar kun je als vrouw zijnde eigenlijk wel creatine innemen? In dit artikel vind jij het antwoord! Ben jij benieuwd naar de werking van creatine en wil je weten of dit jouw sportprestaties naar een hoger level kan tillen? Lees dan vooral verder!

Maar van creatine word ik toch veel te breed?

Dat creatine je sterker maakt, betekent niet dat je hierdoor als beest over straat gaat. Het is geen wondermiddel en dat gaat het ook niet worden. Om je spieren te laten groeien dien je toch echt meer te trainen en je voeding hierop aan te passen. Naast voldoende voeding, speelt ook het hormoon testosteron hier een belangrijk onderdeel in. Als vrouw zijnde heb je nou eenmaal niet genoeg testosteron om mega gespierd te worden. Natuurlijk kun je wel minder calorie├źn innemen dan je verbrand, waardoor het vetpercentage omlaaggaat. Je spieren worden niet langer bedekt door een laagje vet en zijn hierdoor beter zichtbaar, logisch toch? De inname van creatine kan er wel voor zorgen dat jij alles uit jouw training kunt halen! De verschillen met betrekking tot de inname van creatine tussen man en vrouw zetten wij graag voor je op een rijtje:

Vrouwen nemen 10% meer creatine op in hun spieren dan mannen.
Vrouwen eten gemiddeld gezien minder vlees dan mannen. Vlees is de natuurlijke bron van creatine.
Creatine houdt de zuurtegraad in balans, waardoor je prestatievermogen wordt verlengt.

De feiten en fabels op een rij: dit moet jij weten over creatine!

Dat je van het innemen van creatine vocht kunt vasthouden is een feit. Creatine bestaat uit een combinatie van arginine, glycine en methionine. Deze aminozuren ondersteunen het lichaam bij de aanmaak van energie en verbeteren kortdurend de sportprestaties. Naast al deze voordelen staat dit wondermiddel ook bekend om een aantal nadelen. Het vasthouden van vocht is een bekend fenomeen. Of dit nou een voor- of nadeel is, laten we even in het midden. Het feit is wel dat, dit vocht uit het lichaam wordt getrokken en in de spieren wordt opgeslagen. Deze optimale omstandigheden zorgen ervoor dat jouw spieren kunnen gaan groeien. Houd in je achterhoofd dat dit vocht niet langer benut kan worden door organen en de kans op uitdroging hierdoor toeneemt. Creatine is niet alleen een supplement, maar ook een lichaamseigen stof die je kunt vinden in biefstuk en vette haring. Mocht je als vrouw behoefte hebben aan een beetje extra power, dan kan creatine zeker een goede optie zijn! Om als beer over straat te gaan dien je toch echt het grootste gedeelte van je leven door te brengen in de sportschool.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

FOLLOW US

674FansLike
598VolgersVolg
449AbonneesAbonneer
spot_img

Andere bekeken ook